Pomoć

Često postavljena pitanja

Što je to Korisničko ime (Username)?

Korisničko ime je u osnovi vaše ime, ime koje će drugi koji koriste platformu vidjeti kada šaljete poruke na interaktivno mjesto na platformi.

Kako mogu promijeniti jezik platforme?

Jezik se može promijeniti klikom na malu zastavicu u gornjem desnom dijelu stranice platforme (odmah uz KONTAKT) i odabirom željenog jezika od dostupnih (engleski, hrvatski, njemački, grčki, rumunjski, slovenski ili španjolski).

Što je ERMAT metodološki vodič?

Metodološki vodič je opći vodič i ima za cilj objasniti kako komunicirati sa starijim osobama smanjene pokretljivosti (na temelju podataka koje smo prikupili u prvim dijelovima našeg projekta) i pravi način provedbe aktivnosti koje ovaj projekt traži ( njihov redoslijed, cilj, potrebni alati/resursi, kritičke kompetencije koje treba osposobiti kod sudionika itd.).

Što je ERMAT priručnik?

Priručnik je dobra polazna točka za trenera, sadrži uvod u sve teme kojih će se ovaj projekt dotaknuti prilikom podučavanja EPRM-a (starih osoba sa smanjenom pokretljivošću), neformalnih skrbnika i stručnjaka kako se nositi sa smanjenom mobilnošću.

Koja je svrha svakog intelektualnog outputa?

Intelektualni outputi za svaku od tema imaju svrhu objasniti kako se obuke moraju odvijati (njihov redoslijed, trajanje, vrsta, potrebni resursi itd.), a također daju primjere nekoliko aktivnosti i njihovu provedbu. Također govori nešto o online aktivnostima i ERMAT platformi za e-Training.

Možete li dati neke upute za aktivnosti (praktične i grupnu dinamiku)?

Upute za aktivnosti (praktična i grupna dinamika): Njihov naziv obično počinje s Praktična aktivnost ili Grupna dinamička aktivnost i namijenjeni su da vam kažu što vam je točno potrebno za svaku od sesija treninga, grupne aktivnosti/igre koje možete implementirati i kako pobrinite se da vaši sudionici zadrže sve informacije koje ćete ih naučiti.

Što mogu pronaći u PowerPoint prezentacijama i kada ih trebam koristiti?

PowerPoint prezentacije sadrže većinu informacija koje morate prenijeti svojim sudionicima, predstavljene na lako razumljiv način, s velikim, čitljivim tekstom, slikama i videozapisima s objašnjenjima (pomoćnih tehnologija i više) i, ponekad, čak i vezama na web-mjesta s više resursa.

Obično su prikladni za većinu praktičnih i grupnih dinamičkih aktivnosti, ali ih je potrebno podijeliti u dijelove na temelju odabrane aktivnosti.

Kako mogu čitati ERMAT materijale po redu?

U ovoj ERMAT mapi nalazi se nekoliko materijala i možda će biti teško razumjeti kojim redoslijedom ih čitati, pa smo za vas napravili popis:

  1. Metodološki vodič
  2. Priručnik
  3. Intelektualni output za svaku od tema
  4. Upute za aktivnosti (praktične i grupne dinamike)
  5. PowerPoint Prezentacije

Kako pozvati prijatelje/druge sudionike na ERMAT e-platformu (ovu stranicu)?

Kako biste pozvali svoje prijatelje sa smanjenom pokretljivošću ili druge sudionike na ERMAT e-Platformu, sve što trebate učiniti je dati im adresu ove stranice/web stranice (URL) i oni će je moći tražiti i pronaći na internetu. Ova adresa je http://www.erasmus-ermat.eu/ i platformu ovog projekta možete pronaći klikom na gumb 'PLATFORMA' (gornji desni dio stranice).