Ajutor

Întrebări frecvente

Ce este un nume de utilizator (Username)?

Numele de utilizator este, practic, numele tău, numele pe care ceilalți care folosesc platforma îl vor vedea atunci când trimiți mesaje în chat/spațiul interactiv de pe platformă.

Cum pot schimba limba platformei?

Limba poate fi schimbată făcând clic pe steagul din partea dreaptă sus a paginii platformei (chiar lângă CONTACT) și selectând limba dorită dintre cele disponibile (engleză, croată, germană, greacă, română, slovenă sau spaniolă).

Ce este Ghidul metodologic ERMAT?

Ghidul metodologic este un ghid general și are scopul de a explica cum să interacționăm cu persoanele vârstnice cu mobilitate redusă (pe baza datelor colectate în primele părți ale proiectului nostru) și modul corect de implementare a activităților pe care le solicită acest proiect (ordinea acestora, scopul, instrumentele/resursele necesare, competențele critice care urmează să fie formate etc.).

Ce este Manualul ERMAT?

Manualul este un bun punct de plecare pentru un formator, conține o introducere în toate temele pe care le va atinge acest proiect atunci când predați PVMR (persoanelor vârstnice cu mobilitate redusă), îngrijitorilor informali și profesioniștilor cum să facă față mobilității reduse.

Care este scopul Planurilor de training (Outputuri Intelectuale)?

Planurile de training disponibile pentru fiecare dintre teme au scopul de a explica modul în care trebuie să se desfășoare sesiunile de formare (ordinea, durata, tipul, resursele necesare etc.), oferind, de asemenea, exemple ale câtorva activități și implementarea acestora. De asemenea, vorbește și despre activitățile online și Platforma de e-Training ERMAT.

Puteți oferi câteva instrucțiuni pentru activități (practice și dinamice de grup)?

Instrucțiuni pentru activități (practice și dinamice de grup): numele lor începe de obicei cu Activitate practică sau Activitate dinamică de grup și sunt menite să vă spună exact de ce aveți nevoie pentru fiecare dintre sesiunile de instruire, activitățile/jocuri de grup pe care le puteți implementa și cum să vă asigurați că participanții rețin informațiile pe care le veți preda.

Ce pot găsi în prezentările PowerPoint și când ar trebui să le folosesc?

Prezentările PowerPoint conțin majoritatea informațiilor pe care trebuie să le transmiteți participanților dvs., prezentate într-un mod ușor de înțeles, cu scris mare, lizibil, imagini explicative și videoclipuri (cu tehnologii asistive și multe altele) și, uneori, chiar link-uri către site-uri cu mai multe resurse.

Ele sunt de obicei potrivite pentru majoritatea activităților practice și dinamice de grup, dar trebuie împărțite în bucăți în funcție de activitatea selectată.

Care este ordinea de parcurgere a materialelor ERMAT?

Există mai multe materiale în acest dosar ERMAT și ar putea fi greu de înțeles în ce ordine să le citești, așa că am creat o listă pentru tine:

  1. Ghid metodologic
  2. Manual
  3. Planul de training pentru fiecare dintre teme
  4. Instrucțiuni pentru activități (practice și dinamice de grup)
  5. Prezentări PowerPoint

Cum să invitați prieteni/alți cursanți la Platforma de e-Training ERMAT (acest site)?

Pentru a vă invita prietenii cu mobilitate redusă sau alți cursanți la Platforma ERMAT, tot ce trebuie să faceți este să le oferiți adresa acestui site/pagină web (URL-ul) și ei vor putea să o caute și să o găsească pe internetul. Această adresă este http://www.erasmus-ermat.eu/ și puteți găsi platforma acestui proiect făcând clic pe butonul "PLATFORMĂ" (partea dreapta sus a paginii).