Pomoč

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je uporabniško ime (Username)?

Uporabniško ime je v bistvu vaše ime, ime, ki ga bodo videli drugi, ki uporabljajo platformo, ko boste pošiljali sporočila v klepetu/interaktivnem mestu na platformi.

Kako lahko spremenim jezik platforme?

Jezik lahko spremenite tako, da kliknete na zastavico v zgornjem desnem delu strani platforme (tik ob KONTAKT) in izberete želeni jezik med razpoložljivimi (angleški, hrvaški, nemški, grški, romunski, slovenski ali španski).

Kaj je ERMAT Metodološki vodnik?

Metodološki vodnik je splošen vodnik in ima namen razložiti, kako komunicirati s starejšimi z omejeno mobilnostjo (na podlagi podatkov, ki smo jih zbrali v prvih delih našega projekta) in kako pravilno izvajati aktivnosti, ki jih ta projekt zahteva ( njihov vrstni red, cilj, potrebna orodja/viri, kritične kompetence, ki jih je treba usposobiti pri udeležencih itd.).

Kaj je priročnik ERMAT?

Priročnik je dobro izhodišče za trenerja, vsebuje uvod v vse teme, ki se jih bo ta projekt dotaknil pri poučevanju EPRM (starejših oseb z omejeno mobilnostjo), neformalnih negovalcev in strokovnjakov, kako ravnati z omejeno mobilnostjo.

Kaj je namen vsakega intelektualnega rezultata?

Intelektualni rezultati za vsako od tem imajo namen pojasniti, kako morajo potekati usposabljanja (njihov vrstni red, trajanje, vrsta, potrebni viri itd.), hkrati pa podati primere nekaj dejavnosti in njihove izvedbe. Nekaj ​​govori tudi o spletnih dejavnostih in platformi za e-izobraževanje ERMAT.

Ali lahko zagotovite nekaj navodil za dejavnosti (praktične in skupinske dinamične)?

Navodila za dejavnosti (praktična in skupinska dinamična): Njihovo ime se običajno začne s praktična dejavnost ali skupinska dinamična dejavnost in naj bi vam povedali, kaj točno potrebujete za vsako od vadbenih sej, skupinske dejavnosti/igre, ki jih lahko izvajate in kako poskrbite, da bodo vaši udeleženci ohranili vse informacije, ki jih boste naučili.

Kaj lahko najdem v PowerPointovih predstavitvah in kdaj jih lahko uporabim?

Predstavitve PowerPoint vsebujejo večino informacij, ki jih morate posredovati svojim udeležencem, predstavljenih na lahko razumljiv način, z velikimi, čitljivimi pisavami, pojasnjevalnimi slikami in videoposnetki (o podpornih tehnologijah in več) in včasih celo s povezavami do spletna mesta z več viri.

Običajno so primerni za večino praktičnih in skupinskih dinamičnih dejavnosti, vendar jih je treba glede na izbrano dejavnost razdeliti na dele.

Kako lahko preberem materiale ERMAT po vrstnem redu?

V tej mapi ERMAT je več gradiv in morda bo težko razumeti, v kakšnem vrstnem redu jih brati, zato smo za vas ustvarili seznam:

  1. Metodološki vodnik
  2. Priročnik
  3. Intelektualni rezultati za vsako od tem
  4. Navodila za aktivnosti (praktične in skupinske dinamike)
  5. PowerPoint predstavitve

Kako povabiti prijatelje/druge učence na e-platformo ERMAT (to stran)?

Če želite svoje prijatelje z omejeno mobilnostjo ali druge učence povabiti na e-platformo ERMAT vse, kar morate storiti, je, da jim podate naslov tega spletnega mesta/spletne strani (URL) in oni ga bodo lahko iskali in našli na internet. Ta naslov je http://www.erasmus-ermat.eu/, platformo tega projekta pa najdete s klikom na gumb 'PLATFORMA' (zgornji desni del strani).